Gokken op de Australian Open

De Australian Open is het eerste grandslamtoernooi van het tennisseizoen. Het wordt gespeeld in, hoe kan het ook anders met zo’n naam, Australië. Om precies te zijn Melbourne Park. De Australian Open is één van de vier Grand Slams van het jaar. De andere 3 zijn:

  1. Roland Garros (Frankrijk)
  2. Wimbledon (Engeland)
  3. US Open (USA)

De Australian Open

Australian Open logo

” Logo van de Australian Open”

De Australian Open wordt gespeeld sinds 1905. Sinds 1952 wordt het tennistoernooi gespeeld in Melbourne. Vroeger werd er op gras gespeeld in de Australian Open, maar dit veranderde in 1996. Vanaf toen werd er gespeeld op Rebound Ace (te vergelijken met hardcourt). In 2008 is er opnieuw een nieuwe ondergrond aangelegd en sindsdien spelen de tennissers op “plexicushion”. Een ondergrond die erg vergelijkbaar is met die van de US Open.

Op de Australion Open wordt er zowel in de enkels (128 deelnemers) als de dubbels (64 teams) gespeeld. En uiteraard voor zowel mannen als vrouwen. In het enkelspel spelen mannen door tot 3 gewonnen sets en vrouwen tot 2 gewonnen sets. Dit geldt voor alle Grand Slam toernooien.

Het toernooi wordt in het begin van het jaar (januari) gespeeld. Op dat moment is het zomer in Australië en vaak erg warm. Spelers moeten zeker met deze warmte om kunnen gaan om ver te komen in het toernooi.

Wedden op de Australian Open

Zoals voor ieder groot sportevenement geldt ook voor de Australion Open dat het een zeer aansprekend toernooi is voor mensen om op te gokken. Bij de bookmakers is dan ook op van alles in te zetten en voor veel partijen geldt zelfs dat je live kunt gokken (dus tijdens de partij inzetten).

Wedden kan dus op veel meer dan alleen de winnaar van het toernooi. Je kunt uiteraard inzetten de winnaar van iedere wedstrijd, maar in veel gevallen kun je hierbij ook nog aangeven in hoeveel sets (als je dat wilt). Hoe nauwkeuriger en onverwachter jouw voorspelling, hoe hoger de quotering en je mogelijke winst.

Kansen voor kenners

Gokken op de Australian Open biedt echte kenners veel kansen. Vrijwel iedere wedstrijd kan namelijk online of op tv worden bekeken en voor mensen met een goed oog voor de sport (en de tennissers) liggen er dan ook absoluut kansen om de bookmakers te verslaan.

Door de grote concurrentie online tussen bookmakers zijn de quoteringen voor het gokken op de Australian Open meestal heel scherp. Ook dit geeft een grotere kans om als kenner winst te maken met het wedden op wedstrijden op de Australian Open.