Gokken op UFC

Gokken op sport

“Klik hier voor een overzicht van de beste bookmakers”

Gokken op UFC wedstrijden kan tegenwoordig ook buiten de VS. Nu de UFC, oftewel het Ultimate Fighting Championship, wereldwijd steeds populairder wordt en het inmiddels vele miljoenen trouwe volgers heeft kunnen de bookmakers uiteraard niet achter blijven. Wat is voor een liefhebber van Mixed Martial Arts namelijk nog leuker dan UFC kijken? Juist, gokken op UFC wedstrijden en dan kijken. Door te gokken op wedstrijden wordt je nog meer betrokken bij deze toch al heroïsche sport. Als je normaal al op de banken stond bij de partijen, dan is een gokje wagen door de winnaar te voorspellen nog een stapje leuker. Natuurlijk hoeft dit om veel geld te zijn. Je kunt ook door een paar euro in te zetten en te winnen al bewijzen dat je een kenner bent.

Gokken op UFC

“Gokken op UFC kan nu ook buiten de VS”

Wedden op de winnaar in UFC wedstrijden

Normaal gesproken heb je 1 weddenschap bij het wedden op UFC wedstrijden. En dat is het voorspellen van de winnaar van een partij. In sommige gevallen kun je echter ook nog aanvullende weddenschappen plaatsen. Zo kun je inzetten op de manier waarop iemand de partij wint. Bijvoorbeeld ‘submission’, ‘KO/TKO’ of jurybeslissing. Ook kun je inzetten of een partij de volledige duur haalt (meestal 15 minuten) of voortijdig wordt beslist.

Als je wilt gokken op de UFC wedstrijden dan moet je bij het aanbod van de bookmakers kijken bij ‘Martial Arts’ en vervolgens doorklikken naar ‘UFC’.

Meer informatie over de Ultimate Fighting Championship

Er is wereldwijd geen andere sport die zo snel is gegroeid als Mixed Martial Arts. Met name door de UFC is deze sport over de hele wereld ongekend populair geworden. Mixed Martial Arts, oftewel MMA, houdt in dat vechters met verschillende vechtstijlen het tegen elkaar opnemen. Zo kan er zowel staand als op de grond worden gevochten. Partijen duren 5 minuten per ronde en bestaan uit 3 rondes met daar tussenin 1 minuut pauze. Main Events en titelgevechten duren tegenwoordig meestal 5 rondes. Er zijn 8 verschillende gewichtsklassen.

Een UFC wedstrijd wordt uitgevochten in een kooi, ook wel octagon genoemd vanwege de 8 hoeken. In deze octagon, met een diameter van 11,6 meter, staan de 2 vechters en 1 scheidsrechter. De wedstrijd kan normaal gesproken op 4 manieren eindigen:

  • Opgave – Een vechter geeft op door af te kloppen of dit verbaal aan te geven
  • Een technische knock-out (TKO) – Het gevecht wordt door de scheidsrechter beëindigd als één van de vechters zich volgens hem niet meer kan verdedigen.
  • Een knock-out (KO) – Een vechter gaat neer en is bewusteloos of niet in staat direct het gevecht te hervatten
  • Een jurybeslissing – Als de tijd voorbij is bepalen drie juryleden wie er heeft gewonnen.

Een vijfde manier is door diskwalificatie of een andere beslissing van de scheidsrechter.

Meer informatie over de UFC kun je vinden op de website UFC.com. Ook kun je hier aankomende evenementen vinden.