Fruitautomaat spelen

Een spel dat natuurlijk op GokkenGids.com absoluut niet mag ontbreken is de fruitautomaat. Je hebt op het gebied van gokkasten namelijk veel varianten, maar onder een grote groep Nederlandse gokkers is de fruitautomaat absoluut de favoriet. Je kunt hieronder dan ook helemaal gratis een bekende online fruitautomaat spelen.

Over online fruitautomaten

Waarom fruitautomaten onder Nederlandse spelers zo populair zijn is moeilijk precies aan te geven. Wat we wel kunnen doen is een opsomming geven van enkele opvallende features van fruitautomaten. Op basis daarvan is misschien vast te stellen waarom deze automaten, ook wel fruitkasten genoemd, het favoriete gokkast spel van tienduizenden is:

  • Fruitautomaten hebben opvallende symbolen – Iedereen kent waarschijnlijk wel de symbolen van de fruitautomaten. Zo heb je meestal ‘kersen’, ‘citroenen’, ‘meloenen’, ‘aardbeien’, etc. Ook ‘jokers’ en ‘bellen’ komen vaak voor op fruitkasten. Het voordeel van deze symbolen is dat ze heel herkenbaar zijn. In tegenstelling tot veel nieuwe gokkasten met steeds wisselende symbolen zijn fruitautomaten veel simpeler en overzichtelijker.
  • Fruitautomaten hebben een beperkt aantal winlijnen – Op fruitautomaten heb je meestal slechts 3 rollen met 3 zichtbare symbolen op het onderspel. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 5 winlijnen zijn (meestal minder). Een voordeel hiervan is opnieuw dat het spelletje simpeler en overzichtelijker wordt. Je kunt heel snel zien of jouw spin een winnende combinatie heeft opgeleverd. Op veel nieuwe gokkasten met zo’n 20 winlijnen is het iedere spin maar afwachten of de computer een winnende combinatie kan ontdekken.
  • Fruitautomaten hebben een onder- en bovenspel – Vrijwel alle fruitautomaten hebben twee verschillende spelletjes. In het onderspel kun je met een kleine inzet spelen. Als je daar echter een winnende combinatie maakt kun je het bovenspel gaan spelen waar de inzet aanzienlijk hoger is. Het voordeel van het bovenspel is uiteraard wel dat je hier de echt grote geldprijzen kunt winnen.
  • Speciale features – Vaak hebben fruitautomaten ook nog enkele speciale features. Zo heb je bijvoorbeeld ‘kop of munt’. Als je een winnende combinatie maakt kun je met kop of munt proberen jouw punten te verdubbelen. Een andere feature die je regelmatig tegen komt is ‘nudge’, oftwel ‘duwtje’. Deze feature kun je soms vinden in het bovenspel. Hoe meer ‘nudges’ je speelt, hoe groter de kans op winnende combinaties. Een nudge zorgt er namelijk voor dat een rol nog kan worden gedraaid ná de spin.

Super Joker fruitautomaat spelen

Hieronder kun je een bekende online fruitautomaat genaamd ‘Super Joker’ spelen.