Staatsloterij

Als je iemand vraagt een aantal loterijen op te noemen, dan zal er altijd wel de staatsloterij tussen zitten. Het is namelijk een van de grootste loterijen van Nederland. Je hebt hier de meeste win kans en je maakt kans op het grootste geldbedrag. Het is een oprechte loterij waarbij je eigenlijk niet voor de gek kunt worden gehouden. Alleen de loten die verkocht werden worden namelijk in de trekking meegenomen. En ook het bedrag dat je eventueel wint wordt aan je uitgekeerd zonder de kansspelbelasting. Er gaan dus altijd prijzen uit, en als je een lot hebt gekocht dan maak je een goede kans om iets te winnen, al is het maar 10 euro. Elke 10e dag van de maand wordt er een trekking gehouden. Dat betekent dus dat er jaarlijks 12 gewone trekkingen zijn, en daarbij komen ook nog de Koninginnedag trekking, gelukstrekking en de oudejaarstrekking. Dit zorgt er dus voor dat mensen behalve op elke 10e van de maand ook nog eens extra kans maken op prijzen, mochten ze loten hebben gekocht. In 1726 werd er de generaliteitsloterij opgericht, die er vooral gekomen is om 1 loterij te scheppen, in plaats van tientallen kleine loterijen die illegaal waren.

Klanten en andere belanghebbenden hebben de mogelijkheid om op het internet het jaarverslag van de staatsloterij te bekijken. Hierin zijn allerlei verschillende gegevens te vinden. Denk hierbij aan de hoofdactiviteiten van de loterij, of de financiële gegevens en nog veel meer. Ook al is het uiteraard belangrijk om zo veel mogelijk loten te verkopen, geeft de staatsloterij wel om het welzijn van haar klanten. Zo willen zij bijvoorbeeld dat er verantwoord gespeeld wordt, en met mate. Het kan namelijk snel zo zijn dat er alleen nog maar gespeeld wordt vanwege de verslaving en niet meer om het spelen zelf. De omzet van de staatsloterij was in 2009 ongeveer 889,7 miljoen euro. Wekelijks organiseert de staatsloterij ook een andere loterij, genaamd Dayzers.

De Staatsloterij Jackpot

Sinds 1994 is er een jackpot te winnen bij de staatsloterij. Je kunt elke maand een lot kopen voor €15. De jackpot kan oplopen tot meer dan 27 miljoen euro. Aangezien het een loterij is met een hoge win kans, is het voor mensen des te aantrekkelijker om af en toe of regelmatig een lot te kopen. Ook al win je de jackpot niet, het kan altijd zijn dat je een paar honderd euro wint, wat al veel beter is.

Hoe werkt de Staasloterij?

Bij de loten van de staatsloterij gaat het vooral om de eindcijfers. Je hebt een lot met een bepaalde rij cijfertjes. Hoe meer eindcijfers je juist hebt, hoe meer je uiteraard wint. Als je drie eindcijfers goed hebt, kun je al 100 euro winnen. Behalve de hele staatsloten van €15 kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een half staatslot te kopen, of een vijfde staatslot. Deze zijn wel goedkoper, maar dan is het uiteraard wel zo dat je minder wint, als je bepaalde eindcijfers goed hebt. De staatsloterij is dus een transparante en overzichtelijk loterij, die je in staat stelt te weten waar je aan toe bent.