Toto

TOTO – De enige echte Nederlandse bookmaker

Er bestaan talloze gokspellen en loterijen waar mensen aan kunnen meedoen. Zo heb je ook speciaal voor het voetballen zo een gokspel. Dit heet Toto. Mensen kunnen hierbij inzetten op de officiële voetbalwedstrijden die worden gespeeld. Uiteindelijk worden de uitbetalingen berekend met een automatisch systeem, dat totalisator heet. Van dit woord komt dan ook de term Toto. In ons land wordt de Toto geregeld door De Lotto, het alom bekende loterij spel van Nederland. Voetbal is uiteraard een wereldberoemde en alom geliefde sport, waar veel mensen veel tijd en geld aan besteden. Maar doordat er kan worden ingezet op verschillende wedstrijden, maakt dit de ervaring nog leuker. Je bent namelijk intensiever betrokken bij de uitslag van de wedstrijd. Mocht je winnen, kun je nog eens leuke geldbedragen winnen. Als je verliest, dan uiteraard niet, maar dan ben je ook geen fortuin kwijt, en kun je het de volgende keer weer eens proberen.

Oprichting van de Toto

In 1956 werd voor het eerst door de KNVB een toto georganiseerd in Nederland. Het verschil met nu was alleen dat je toentertijd lid moest zijn van de club om mee te kunnen spelen. In eerste instantie wilde de politiek de toto verbieden, vanwege de grote bedragen die erin omgingen, maar uiteindelijk werd er alleen een wijziging doorgevoerd in de loterijwet.

Hoe werkt de Toto

Het principe van Toto is best simpel. Het gaat erom om uitslagen van wedstrijden (binnenlands of buitenlands) te voorspellen. Je kunt dus zelf je kennis van voetbal testen. Je moet namelijk aan de hand van verschillende factoren gaan beredeneren hoe de uitslag uiteindelijk zal worden. Zo kun je steeds beter worden en steeds meer en betere uitslagen voorspellen, en daarmee geld verdienen. Je kunt al meedoen met Toto voor €1,-. Je bepaalt in principe zelf hoeveel wedstrijden je wilt of gaat voorspellen. Je kunt vervolgens selecteren of de thuisploeg wint, het gelijkspel is, of dat de uitploeg wint. Ook heb je nog de keuze of je fulltime meedoet, en dus voorspelt hoe de uitslag na 90 minuten is, of parttime/fulltime, waarbij je de uitslag voorspelt na de eerste helft, en na de tweede helft.

Online gokken

Bij toto is het mogelijk om een jackpot te winnen, die meestal een paar duizend euro bedraagt, of kleinere bedragen. Tegenwoordig is het bij Toto, net zoals bij zoveel andere bedrijven en spellen ook, mogelijk om online mee te spelen. Je hoeft dus niet meer perse naar de sigarenboer om een speelformulier te halen, dat je moet invullen en inleveren. Je kunt gemakkelijk online je voorspellingen doorgeven, nadat je een account hebt aangemaakt. Zo kun je zelf alles netjes bijhouden, en precies zien wat je winst of verlies is. Je kunt je winst dan ook gemakkelijk en snel laten uitkeren via bekende betaalmiddelen zoals iDeal of Visa.

Toto heeft een goede klantenservice, die via e-mail of telefoon bereikbaar zijn, en die je te woord staan met al je vragen en opmerkingen. Hou er wel rekening mee dat toto alleen gespeeld mag worden indien je 18 jaar of ouder bent. Wat dat betreft gelden er strenge regels in ons land.